Itinerary Overview



Itinerary Overview | September 14-16, 2022

Wednesday September 14, 2022

Afternoon Airport Arrival, pickup by AREA Staff

7 p.m. Dinner at Campo @ Los Poblanos

Thursday September 15, 2022

8-9:30 a.m. Innovation in the Duke City – Our Regional Value Proposition

10-11:30 a.m. Space in New Mexico – Past, Present, and Future

12-1:30 p.m. Lunch and Learn – Regional Talent Development and Education

1:45-2:45 p.m. Lights, Camera, Action: Industry and Product Growth in Greater Albuquerque

3-5 p.m. Quarterly AREA Event: A discussion with site selectors panel program

6 p.m. Dinner at Artichoke Cafe

Friday September 16, 2022

9-10:30 a.m. Table Talk with Economic Developers in Greater Albuquerque

Afternoon Optional: Tramway ride and lunch at Ten3



September 15, 2022 | InnovateABQ

Meeting Time: 8 - 9:30 a.m.

Meeting Location: 101 Broadway Blvd NE Ste 1300, Albuquerque, NM 87102

Innovation in the Duke City: Our Regional Value Proposition

8:10 a.m.	Welcome and Opening Remarks (5 mins) AREA Board Officer and InnovateABQ Leadership
8:15 a.m.	Innovation in the Duke City: Our Regional Value Proposition (30 mins) Danielle Casey, President and CEO, AREA
8:45 a.m.	Advisory Initiatives: A Conversation with Business Leadership (30 mins) Bioscience and Health Advisory Council Leadership Technology and Innovation Advisory Council Leadership
9:15 a.m.	Facilitated Q/A and Open Discussion (10 mins) Danielle Casey, President and CEO, AREA
9:25 a.m.	Final Thoughts and Closing (5 mins) Danielle Casey, President and CEO, AREA
9:30 a.m.	Adjourn



September 15, 2022 | National Museum of Nuclear Science & History

Meeting Time: 10 - 11:30 a.m.

Meeting Location: 601 Eubank Blvd SE, Albuquerque, NM 87123

Space in New Mexico: Past, Present and Future

Welcome and Opening Remarks (5 mins)

10:10 a.m. Jennifer Hayden, Deputy Director, National Museum of Nuclear Science & History

Josh Parsons, Sandia National Laboratories

Space in New Mexico: Past, Present and Future (30 mins)

10:15 a.m. Danielle Casey, President and CEO, AREA

Chad Matheson, Vice President, Economic Competitiveness, AREA

Aerospace Panel Discussion and Facilitated Q/A (30 mins)

Grant Taylor, Director of Business Development and Analytics, AREA

10:45 a.m. Linda von Boetticher, Program Leader, Sandia Science and Technology Park

Matt Fetrow, Technology Outreach Lead, Air Force Research Lab

Keyin Vegrout, Chief Evecutive Officer, Vegrout Machanical / May C

Kevin Yearout, Chief Executive Officer, Yearout Mechanical/ Max Q

11:15 a.m. Final Thoughts and Closing (15 mins)

1:15 a.m. Danielle Casey, President and CEO, AREA

11:30 a.m. Adjourn





September 15, 2022 | D.H. Lescombes Winery & Bistro

Meeting Time: 12 - 1:30 a.m.

Meeting Location: 901 Rio Grande Blvd NW, Albuquerque, NM 87104

Lunch and Learn: Regional Talent and Education Discussion

Welcome and Opening Remarks (10 mins)

AREA Business Leadership

12:25 p.m. New Mexico Wine Tasting and D.H. Lescombes Introduction (10 mins)

D.H. Lescombes

Overview: Regional Talent and Education (30 mins)

12:35 p.m. Danielle Casey, President and CEO, AREA
Tracy Hartzler, President, Central New Mexico Community College

Tracy Hartzler, President, Central New Mexico Community College
Mitzi Montoya, Dean, Anderson School of Management, The University of New Mexico

Roundtable Q/A Discussion (15 mins)

1:05 p.m.Leadership from Higher Education and Business Leadership

1:30 p.m. Adjourn



September 15, 2022 | Mesa del Sol

Meeting Time: 1:45 - 2:45 p.m.

Meeting Location: Aperture Center At Mesa Del Sol, 5700 5700 University Blvd SE, Albuquerque,

NM 87106

Lights, Camera, Action: Industry and Product Growth in Greater Albuquerque

1:50 p.m. Welcome and Opening Remarks (10 mins)
 David Campbell, President and CEO, Mesa del Sol
 2:00 p.m. Competitiveness Advisory Initiatives: An Introduction (10 mins)
 Dale Dekker, Founding Principal / Architect, Dekker/Perich/Sabatini
 2:10 p.m. Development Partnerships and AREA's role (30 mins)
 Grant Taylor, Director of Business Development and Analytics, AREA
 2:40 p.m. Final Thoughts and Closing (10 mins)
 Grant Taylor, Director of Business Development and Analytics, AREA
 2:45 p.m. Adjourn



September 16, 2022 | Sawmill Market

Meeting Time: 9 - 10:30 a.m.

Meeting Location: 1909 Bellamah Ave NW, Albuquerque, NM 87104

Table Talk with Economic Developers in Greater Albuquerque

9 a.m. Welcome and Opening Remarks (10 mins)
Dora Dominguez, Advisory Chair, Economic Development Professionals Advisory Council

State Incentive Overview (30 mins)

9:10 a.m. Mark Roper, Director, New Mexico Economic Development Division

Max Gruner, Tribal Liaison, New Mexico Economic Development Division

9:40 a.m. Economic Development Table Talk (30 mins)

Rotating roundtable discussion with site selection consultants

Q/A and Open Discussion (10 mins)

10:10 a.m. Grant Taylor, Director of Business Development and Analytics, AREA

10:20 a.m. Final Thoughts and Closing (10 mins)

Danielle Casey, President and CEO, AREA

10:30 a.m. Adjourn